Dreamcast-spelet The Ghost Blade skjuts fram pga verkligt krig

the ghost blade

Många spellanseringar skjuts upp av mer eller mindre betydande anledningar. Få spel (om ens något över huvud taget) har dock fått ett senarelagt släppdatum av en lika allvarlig anledning som Hucast kommande Dreamcast-shmup The Ghost Blade. Spelets programmerare lämnar projektet på grund av att ett krig brutit ut där han befinner sig.

”Tyvärr har vår programmerare lämnat vårat arbetslag då det är krig i hans land, så han har större problem att ta i tu med nu,” skrev Hucast på den officiella bloggen.

Hucast har sin huvudbas i Tyskland, men deras tidigare programmerare bor uppenbarligen i ett annat land – vilket utvecklarna inte vill avslöja för allmänheten. En ny programmerare har emellertid tagit över The Ghost Blade som förväntades att släppas under december i år. Nu försenas dock shmup-spelet till 2015 – en bagatell i jämförelse med det som den tidigare programmeraren råkat ut för.

Hucast meddelar att de kommer att släppa en trailer av The Ghost Blade inom de närmsta dagarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.