Spelsamling: Strider II, Captain America och ett gäng andra Sega-spel

mega drive collection strider 2
Klickar ni på bilden blir den – som så många gånger förr – större.

Jag fick hem ett riktigt trevligt paket här om dagen, och jag har faktiskt inte spelat något av dem tidigare – om mina barndomsminnen inte sviker mig som de kan göra ibland.  Det som lockade mest med denna samling var helt klart Strider II, men tyvärr saknar spelet manual. I övrigt är det i riktigt toppskick.

Det spel jag emellertid kasta mig över var Captain America: And the Avengers tack vare dess tvåspelarstöd. Det började med en riktigt skön 90-talsinledning som faktiskt innehöll några rader av story innan den hektiska actionfesten brakade igång. Intentionerna är goda, men fingerspetskänslan finns inte där även om den klassiska ”Streets of Rage”-känslan finns där någonstans. Att det sedan brakar lös i rena shot em up-festen gör inte saken sämre.

Kvällen fortsatte dock med Sonic 2, också det till Sega Mega Drive (och ingen av de drilljoner av återutgivningar som kommit,) men retro-minnena svek mig rätt brutalt – det är värdelöst för två spelare. Kameran fokuserar helt och hållet på Sonic, medan stackars Tails alltid hamnar på efterkälken. Nej, Sonic 2 får fortsättningsvis sparas till ensamma dagar.

2 reaktioner på ”Spelsamling: Strider II, Captain America och ett gäng andra Sega-spel

  1. Sonic 2 kan faktiskt vara kul att köra mot varandra. Enda problemet är då bonusbanorna, som blir ett evigt hoppande så att man står längst fram och kan få ringarna först :P.

  2. Ja, faktiskt. Hade helt glömt bort versus-läget, trots att jag hade det som lite av en tradition att alltid spela det på nyårsafton när jag var yngre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.