Sega lyser med sin frånvaro på Gamex – men vi tröstar oss med 3 nya MD-spel

dungeons_and_dragons_sonic_3d_alexkidd

Idag besökte jag Gamex, och även om det var något som kändes som milslånga köer var det intressant att testa både Xbox One och Playstation 4. Sega lyste dock med sin frånvaro (om jag missat deras spel får ni gärna poängtera det nere i kommentarerna,) men istället fick jag hem tre efterlängtade Mega Drive-spel.

Jag blev lite orolig när jag upptäckte att Dungeons & Dragons var en Genesis-version, det vill säga den amerikanska utgåvan av spelet. Spelet var lyckligtvis regionsfritt, och det var en härlig nostalgitripp då jag ägde spelet som liten. Då var dock mina kunskaper inom det engelska språket begränsat till ”no, yes och hallo” vilket gjorde det hela till en ganska svår resa. Även batteriet som krävs för att spara spelet fungerade, och jag kommer äntligen att kunna spela igenom det och förstå vad som egentligen händer.

Sonic 3D har jag faktiskt aldrig spelat tidigare, och det ville heller inte starta på de tre första försöken. Jag hoppas att rengöringen med en bomullspinne var det enda som saknades, och jag hoppas att det inte ”dör” då det är ett relativt dyrt och svåröverkomligt Mega Drive-spel.

Alex Kidd var ett sådant spel som jag endast spelade hos kompisar som liten. När jag associerar till titeln poppar bara ett par ”diabilder” upp, så vi får se om det har klarat tidens tand.

Efter en lång dag på Gamex blir det härligt med en helkväll tillsammans med flickvännen, Mega Drive och det obligatoriska fredagsmyset med godis, kaffe och snus (även om det sistnämnda otroligt dumma beroendet ska bort innan 2013 är slut).

2 reaktioner på ”Sega lyser med sin frånvaro på Gamex – men vi tröstar oss med 3 nya MD-spel

  1. Sonic 3D fick jag i julklapp när det släpptes, och trots dess brister, som enformigheten och bonusbanorna som är omöjliga att misslyckas på, gillar jag spelet. Det har fin, ”ren” grafik och bra musik, och nostalgin gör sitt för att sätta prägel på mitt omdöme.
    De andra två spelen har jag också, men måste spela dom mera för att kunna bedöma dom ordentligt.

  2. Det låter härligt. Fastnade i Alex Kidd så har inte hunnit testa det ännu, men om det är bra blir det garanterat ett köp av Saturn-versionen också (väntar dock på en konsol.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.