Testat till Dreamcast: Rush Rush Rally Racing

Att det fortfarande utvecklas spel till Dreamcast kan vi tacka indie-scenen för. Hängivna utvecklare gör spel för hängivna fans, och deras vara eller icke vara hänger på några få hundra exemplar. Rush Rush Rally Racing säljs endast via utvecklarnas – Redspotgames – hemsida, och vad som bjuds på är ren och skär spelglädje avskalat från alla moderna funktioner som de nya titlarna i genren bjuder på.

Det är som sagt simpelt, men för 15€ får vi en titel som bjuder på galen racing som för tankarna till spel som Nitro, något jag ägnade många timmar åt när det begav sig. Emellertid finns inga former av uppgraderingar tillgängliga, utan här får man välja mellan ett gäng bilar som alla har lite varierande egenskaper för att sedan bege sig ut på turné. ‘

Målet är kort och gått att hamna på pallen, och det är inte bara rosor och sommaräng med den klassiska inriktningen. Det är lika frustrerande som irriterande att efter ett par banor få stifta bekantskap med ”Game over”-skärmen, och då är det inte särskilt lockande att börja om från början. Men, när förlust innebär rejäl frustration är det extra belönande när man väl lyckas ta sig förbi den bana man tidigare haft sådana problem med.

När jag ändå är inne på klagosången så kan jag lika gärna fortsätta. Jag hade ändå förväntat mig lite mer detaljerade miljöer i en härlig pixlig uppsättning, istället känns det rätt dött vid sidan av racen, och även om man kan göra diverse åskådare till blodmos så känns det aldrig riktigt levande. Områdena hade gärna fått vara mer intressanta, och även om Rush Rush Rally Racing från början bara var ett testprojekt så blev det något större som Redspotgames hade höga ambitioner med i sammanhanget.

Med det sagt är det ändå härligt att få manövrera något som näst intill känns som lättrattade radiostyrda bilar. Det går fort, och adrenalinkicken är stor, när man väl lyckas vill säga. Även om man kommer in i det på fem röda, så tar det sin lilla tid innan man når de senare banorna.

I grund och botten är ändå Rush Rush Rally Racing en titel som främst riktar sig till flera spelare i samma soffa. Och även om det är härligt att få sitta med ett helt nytt spel i Dreamcast-konsolen hade Rush Rush Rally Racing passat betydligt bättre om det släppts via nedladdningstjänsterna till Xbox 360 och Playstation 3 (samt möjligen Wii) då spel över nätet hade varit att föredra. Redspotgames ska ändå ha en stjärna i kanten för att de lagt till ett hi-score-system där man skriver in en kod via hemsidan för att vara med och slåss om världens förstaplats.

Rush Rush Rally Racing – klassisk racing till klassisk Dreamcast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.