Segas smarta marknadsföring av Sonic & Sega All-Star Racing

Sega är knappast kända för briljanta PR-kubber eller hårdförande marknadsföring, men när det kommer till Sonic & Sega All-Star Racing har de – med ett spel som till utförandet mest lockar mainstreampubliken – även lyft ögonen hos hardcorespelarna.

shenmuesonic

De har varit ganska förtegna om vilka karaktärer som kommer att dyka upp i spelet, men när det utannonserades att Ryo Hazuki, huvudrollsinnehavaren i  Shenmue, fick det många att lyfta på ögonbrynen, inte minst borta på Shenmue Dojo – världens största Shenmue-community. Detta skapade alltså ett visst hopp om en eventuell uppföljare till Shenmue 2.

Sedan hintades det även om att Akira från Virtua Fighter skulle finnas med i den tyska speltidningen SegaOnline. Vid frågan om de kunde nämna någon mer karaktär som kommer att dyka upp i spelet så svarade Sumo Digitals Steve Lycett såhär:

”Jag skulle vilja det, men vi har svurit på att hålla det hemligt. Någon kommer kanske göra en ”Tetsuzankou” på mig om jag gjorde det.”

Tetsuzankou är alltså en av Akiras rörelser från Virtua Fighter-spelen.

Nu har också den brittiska producenten och J-popartisten Bentley Jones släppt en titel på hans senaste låt, och mycket tyder på att det kommer att vara temasången för Sonic & Sega All-Star Racing. Den faller ganska långt utanför min musiksmak, men den har lockat intresset bland många andra.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.